• Vianočný florbalový turnaj

        • 20.  12. 2019 sa na našej škole konal už tradičný Medzitriedny vianočný florbalový turnaj žiakov 2. stupňa.

          Hrali štvorčlenné družstvá, v každom boli dvaja chlapci a dve dievčatá, ktoré ukázali, že sú v tomto športe rovnocenné s chlapcami. Z piatich družstiev mali tri družstvá v bránkach dievčatá, ktoré vychytali veľa loptičiek.

          Na 3. mieste sa umiestnilo družstvo VI. A triedy, na 2. mieste družstvo VIII. A triedy a víťazný pohár si odnieslo družstvo IX. A triedy. Za najlepšieho strelca bol vyhlásený Tomáš Halvoník, ktorý hral za VII. A triedu a najlepšou brankárkou sa stala hráčka IX. A triedy, Dominika Plačková.

          Pohár prišla víťazom odovzdať pani riaditeľka, Mgr. Plačková, ktorá všetkým poďakovala za bezproblémový priebeh a popriala príjemné prežitie vianočných sviatkov. Taktiež poďakovala našim bývalým žiakom, Matúšovi a Sašovi, ktorí sa zhostili úlohy rozhodcov a zápas odpískali k spokojnosti všetkých zúčastnených.

          Sme radi, že turnaj patrí medzi naše tradičné školské akcie, na ktoré sa žiaci veľmi tešia.

           

        • Úspech našich žiačok v súťaži Povedz drogám nie, zvoľ si umenie

        • Povedz drogám nie, zvoľ si umenie

          12. decembra si Barborka Golisová a Veronika Kubačaková urobili výlet do Žiliny. Konalo sa tam totiž vyhlásenie výsledkov celoslovenskej literárnej, výtvarnej a multimediálnej súťaže "Povedz drogám nie, zvoľ si umenie", ktorá je podporená Ministerstvom zdravotníctva SR v rámci podpory programov, iniciatív a aktivít  v oblasti národnej protidrogovej stratégie pre rok 2019. 

          Spomedzi 63 škôl dosiahli naše žiačky krásne umiestnenia. Tohtoročnou témou súťaže bol slogan "nebojím sa". Veronika si svojím plagátom na túto tému vybojovala 3. miesto vo svojej kategórii vo výtvarnej sekcii a Barborka v literárnej sekcii s dielom - "Anjel s bosými nohami" doslova "prevalcovala" konkurenciu prvým miestom. Ocenenia si dievčatá prevzali na Biskupskom úrade v Žiline, kde bol pripravený aj krásny sprievodný program v podobe tanečných, speváckych a hudobných vystúpení. Po udelení cien bolo pripravené aj pestré občerstvenie a výstava súťažných prác. Mohli sme tak vidieť, čoho všetkého sa dnešná generácia detí už nebojí a aké posolstvo túžia odovzdať a šíriť ďalej.

          Ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili a reprezentovali tak našu školu na celoslovenskej úrovni a dievčatám srdečne gratulujeme. 

        • Červené stužky

        • 27.11. sa žiačky 8. a 9. ročníka zúčastnili vyvrcholenia kampane Červené stužky v Žiline. Celá kampaň je zameraná na 1.december – Svetový deň boja proti AIDS, na mladého človeka a na jeho vedenie k zdravému životnému štýlu. Kampaň je kampaňou mladých a je venovaná mladým. Za najúčinnejší prostriedok boja proti AIDS považuje odborné vedomosti o HIV/AIDS. Zameriava sa aj na prevenciu látkových a nelátkových závislostí a chorôb spojených s uvedenou problematikou a na podporu prevencie a vzdelávania v oblasti obchodovania s ľuďmi. V úvode stretnutia sme si vypočuli príhovory hostí a podporovateľov kampane, prednášku o zaujímavých a súčasných poznatkoch na tému HIV/AIDS a aj vypočuli sme si aj rozprávanie sestry Františky, ktorá pracuje priamo v Afrike v misii sv. Jána. Nadobudnuté informácie sme zdieľali aj s našimi spolužiakmi v infokútiku počas veľkej prestávky.

          Viac o celej kampani sa môžete dozvedieť na stránke www.cervenestuzky.sk

        • Tvorivé dielne Zelenej školy

        •      22.11. sa v ZŠ v Zákopčí uskutočnili už po šiestykrát Tvorivé dielne Zelenej školy.  Škola tento rok obhajuje vlajku a certifikát Zelenej školy s témou Zeleň a ochrana prírody. Zelená škola je výchovno-vzdelávací eko program, ktorý je určený pre materské, základné a stredné školy, ktoré chcú zmeniť seba a svoje okolie. Cieľom programu je podpora školských komunít, v ktorých si ich členovia vyskúšajú čaro i nástrahy spolupráce. Žiaci s pomocou pedagogických a nepedagogických zamestnancov i rodičov riešia reálne potreby svojej školy a okolia, čím pomáhajú k pozitívnej zmene.

               Akcia bola realizovaná v duchu Rovesníckeho vzdelávania. Prvá hodina začala prednáškou pani kvetinárky, ktorá žiakov 1. stupňa  oboznámila s témou Liečivé bylinky, ich sadenie a starostlivosť v záhradkách a ich praktické využitie. Cez fotografie rôznych liečivých byliniek im ozrejmila ich využitie v lekárstve, v kozmetike i  v domácej liečbe. Pri spätnej väzbe konštatovala, že deti poznali veľa liečivých byliniek a vedeli aj o ich aplikácii pri rôznych chorobách. Čo svedčí, že rodičia, hlavne mamičky, ešte stále využívajú bylinky pri zmiernení kašľu, bolestiach hrdla, zažívacích i kožných problémoch, varia doma med a vyrábajú mastičky z nich. Medzi deti dávala kolovať aj rôzne sušené bylinky, ktoré si mohli ovoňať a poznať reálne.

               Cez druhú hodinu sa deti rozdelili do dvoch skupín. Prvej skupine, žiakom prvého a druhého ročníka žiačka 7. A triedy odprezentovala prezentáciu o separácii a recyklácii odpadu. Svoju prednášku ukončila súťažou triedenia odpadu a otázkami k danej téme. V druhej skupine boli žiaci tretieho a štvrtého ročníka, ktorým svoju prezentáciu predniesla žiačka 8. A  triedy. Jej prezentácia sa týkala liečivých byliniek v záhradách a na lúkach. Prednáška bola ukončená skladaním puzzle a určením bylinky, ktorá bola na obrázku a jej využitie. Potom si žiačky skupiny vymenili.

               Počas tretej až piatej hodiny sa žiaci piateho až deviateho ročníka rozdelili do tried prvého stupňa a tam sa premenili na učiteľov. Ukázali mladším ako sa dá využiť triedený odpadový materiál. Po skupinkách  vyrábali rôzne hračky a úžitkové predmety.  Okrem starších žiakov prišli aj rodičia, ktorí boli tiež pozvaní a ukázali, ako sa dá dať odpadu druhá šanca. Na výrobky boli použité staré noviny, zvyšky látok, ústrižky papiera, kartóny, rolky toaletného papiera , PET – fľaše, štoplíky z PET -fliaš, poškodené CD, DVD, korky… Žiaci tretieho a štvrtého ročníka šili plátené vrecúška na bylinky, ktoré sa dopestovali v bylinkovej špirále našej školy a v jeseni usušili.  Deti si výrobky odniesli domov spolu s novými vedomosťami o recyklácii odpadu a význame ochrane prírody.

               Počas veľkej prestávky bola ponúknutá ochutnávka rôznych druhov bylinkových čajov, kde si každý „ návštevník“ našiel tú svoju chuť.  Bylinkové čaje budú ponúkané deťom každý piatok počas veľkej prestávky po jednom druhu. Deti budú najskôr informované o druhu využitej bylinky, o jej úžitku na náš organizmus a budú si môcť čaj ochutiť domácim medom, citrónom alebo trstinovým cukrom.

              Po tejto akcii si malí i veľkí odnášajú nové zážitky a rovesníckym vzdelávaním si tí čo berú, ale i tí, čo dávajú zvyšujú svoje  povedomie o ochrane prírody, pretože : „Ak človek bude ďalej ničiť prírodu, podreže si sám konár, na ktorom sedí.

           

          Kolégium Zelenej školy

        • IT akadémia - 3 D tlač

        • 21.11.2019 sa v rámci projektu IT Akadémia uskutočnili na našej škole workshopy, ktoré priblížili deťom fungovanie 3D tlačiarne a 3D pera. Cieľom workshopov  bolo prebudiť            u žiakov záujem v uvedených oblastiach a podporiť ich ďalšie mimoškolské aktivity. Deťom sa ukážky veľmi páčili, pri prednáškach sa dozvedeli veľa nových informácií. Veríme, že aj vďaka takýmto aktivitám, veda bude naše deti viac zaujímať.21.11.2019 sa v rámci projektu IT Akadémia uskutočnili na našej škole workshopy, ktoré priblížili deťom fungovanie 3D tlačiarne a 3D pera. Cieľom workshopov  bolo prebudiť            u žiakov záujem v uvedených oblastiach a podporiť ich ďalšie mimoškolské aktivity. Deťom sa ukážky veľmi páčili, pri prednáškach sa dozvedeli veľa nových informácií. Veríme, že aj vďaka takýmto aktivitám, veda bude naše deti viac zaujímať.

        • Workshop - Kyberšikana

        • Dňa 19.11.2019 zavítala na našu školu pani detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková, ktorá viedla besedy so žiakmi 4. až 9. ročníka na témy, s ktorými sa stretávajú každý deň pri práci s internetom, a ktoré je potrebné kvôli ich bezpečnosti v online svete pravidelne otvárať. Okrem internetu sa workshop dotýkal aj tém mobilných telefónov, kyberšikany či výberu vhodného obsahu z internetu. Spätná väzba od detí nám potvrdila, že uvedené témy ich zaujímajú. Pani psychologička odporúča deťom, učiteľom, ale aj rodičom stránku https://www.detinanete.sk/ , kde sú rôzne aktivity, zaujímavosti  a rady ohľadne online prostredia alebo digitálneho sveta. Z uvedenej stránky dávame zvlášť  do pozornosti :

          Deti na sociálnych sieťach – odporúčania pre rodičov

          1) Do sveta sociálnych sietí by malo dieťa vstupovať s rodičom. Mali by ste poznať všetky jeho heslá, nicky.

          2) Pravidelne kontrolujte účet dieťaťa – jeho statusy i správy.

          3) Regulujte čas, ktorý na sociálnych sieťach deti môžu tráviť a chatovať.

          4) Hovorte o tom, ako by mali vyzerať fotografie, ktoré dieťa zverejňuje. Vždy by mala platiť zásada, že deti zverejňujú fotky, ktoré by ukázali aj rodičom. Žiadne polonahé fotografie a pod.

          5) Opakujte im, prečo je súkromie dôležité a aby si ho nezabúdali nastavovať. Majú zdieľať informácie len s okruhom priateľov.

          6) Dohodnite sa, aké statusy sú v poriadku a aké už nie. Dieťa musí poznať hranice, čo je pre vás neprijateľné.

          7) Dieťa poučte, že nesmie odpovedať nikomu neznámemu bez vášho vedomia za žiadnych okolností.

          8) Deti potrebujú vašu pomoc a podporu. Opakujte dieťaťu, že ak niečomu nerozumie, alebo si nie je isté, aby vždy prišlo za vami.

          A ako je to s Vašim dieťaťom? Otestujte sa : https://www.detinanete.sk/test/je-vase-dieta-zavisle-na-internete/

        • Žiaci našej školy na súťaži Innovation Camp

        • Žaci  9. ročníka  pod vedením Mrr. Lenky Pasekovej,  koordinároky finančnej gramotnosti, a triednej učiteľky Mgr. Marcely Hadrabovej  sa po druhý krát zúčastnili súťaže  Innovation Camp: Budúcnosť bankovníctva bude vyzerať inak. Táto súťaž je určená  pre žiakov základných a stredných škôl, ktorí sú v šk. roku 2019/2020 zapojení v programe Viac ako peniaze, v spolupráci s Nadáciou Slovenskej sporiteľne Žiaci svoje predstavy o fungovaní bánk odprezentovali pred odbornou porotou zo Slovenskej sporiteľne. A ako vidia žiaci banky budúcnosti? Platobné karty, bankovky a mince už nebudú fyzicky existovať. Budeme používať biometriu, hologram a virtuálnu menu. Banky budú využívať energeticky obnoviteľné zdroje a vzdelávať klientov vo finančnej oblasti naprieč generáciami. Naši žiaci si vyskúšali prácu v tímoch a aj oni sami priniesli podnetné nápady. Táto súťaž bola pre nich veľkým obohatením.

        • Najzaujímavejšie podujatie školských knižníc

        • Medzinárodný deň školských knižníc (International School Library Day) prvý raz vyhlásila Dr. Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (International Association of School Librarianship), v roku 1999. Odvtedy sa uskutočňuje každoročne štvrtý októbrový pondelok. Tohoročnou témou Medzinárodného dňa školských knižníc je „Inšpirujúci žiaci, tvorivá myseľ: 145. výročie narodenia Jozefa Gregora Tajovského“. Cieľom celoslovenského projektu zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu, poznávaniu nového.

               Naša škola sa rozhodla, že realistické poviedky od J.G. Tajovského „oblečie“ do nových šiat. A tak sa aj stalo. Žiaci II. stupňa si vybrali ľubovoľné poviedky J.G. Tajovského, z ktorých vytvorili komiks. Tak ako Tajovskému bol starý otec príkladom, /vďačil mu za úctu k práci, za lásku k slovenčine a pevný mravný postoj k svetu/ a často ho stvárňoval vo svojich poviedkach, aj naši žiaci majú svojich starých rodičov radi . Piataci a šiestaci sa zahrali na „ spisovateľov“ a svoje zážitky so starými rodičmi zhmotnili do krátkych literárnych dielok. Aj mladší žiaci majú radi svojich starých rodičov. Najskôr si s pani učiteľkami o nich porozprávali a potom už popustili uzdu svojej fantázii a maľovali ich. Svojich starých rodičov stvárňovali forme portrétov, pri rôznych činnostiach doma, ale aj pri aktivitách so svojimi vnúčatami.

               Tajovský vo svojich dielach často používal hovorovú slovenčinu a tak dnešní čitatelia musia v jeho knihách siahať po vysvetlivkách. Naša obec síce nemá charakteristické nárečie, ale my  už niekoľko rokov za pomoci žiakov a ich rodičov a hlavne starých rodičov  zbierame  hovorové slová vytvárame  Slovník zákopeckých slov. Tohto roku sme tento „slovník“ využili v praxi. Žiaci 2.-4. ročníka dostali sady kartičiek slovenských a „zákopeckých“ slov a rôzne s nimi pracovali.

           Okrem týchto aktivít   čakala našu školu beseda s milou pani spisovateľkou Soňou Behúňovou. Prítomných pobavila svojimi milými historkami, humor a dobrá nálada z nej len tak spršali. Okrem p. Behúňovej sa besedy zúčastnila aj naša bývalá žiačka Danka Romanová, ktorá je napriek mladému veku úspešnou spisovateľkou a vyhrala viaceré ocenenia. Medzinárodný deň školských knižníc sme chceli priblížiť aj širokej verejnosti, a preto

          Vyvrcholením našich aktivít bol kultúrny program v miestnom rozhlase, ktorý pripravili žiaci z nášho folklórneho krúžku Studnička a žiackej školskej rady. Pásmom piesní a hovoreného slova sa prihovorili všetkým starkým v našej obci a poďakovali im za to, že sú tu pre všetky deti.

          A na záver, presne na Medzinárodný deň školských knižníc, prebehol zápis žiakov do školskej knižnice. Našich prváčikov do čitateľského cechu prijímala nielen pani knihovníčka, ale aj starší žiaci.  Prežili sme krásny a zábavný deň, na ktorý budeme dlho spomínať

           

        • Záložka do knihy spája školy

        • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do medzinárodného projektu Záložka do knihy spája školy. Tohto roku je našou družobnou školou ZŠ Riegerová, Svitavy z Českej republiky.

           

        • Oznam pre stravníkov

        • Vážení stravníci,

           

          dovoľujeme si, pripomenúť Vám,

          že sa vyberá stravné za minulý mesiac /október/

           

          Sumu, ktorú ste dostali oznámenú prostredníctvom oznamu v žiackej knižke, alebo v MŠ priamo do rúk, uhraďte, prosím,

           

                     bankovým prevodom na číslo účtu

                        SK35 5600 0000 0077 2287 6006

                             najneskôr  pripísané na účet do 13.11.2019.

        • Október - mesiac úcty k starším

        • Staroba sa nás týka. Je prirodzenou súčasťou nášho života. V decembri v roku 1990 bol mesiac október vyhlásený Valným zhromaždením Organizácie spojených národov za Mesiac úcty k starším a 1. október za Medzinárodný deň starších. Symbolika jesene je tradične spojená so seniormi a október ako mesiac úcty k starším si pripomíname už takmer 3 desaťročia. Bol vyhlásený so zámerom upozorniť na postavenie a problémy staršej generácie, oceniť jej prínos, znalosti a skúsenosti, poukázať na dôstojnosť starších ľudí. Tak ako končí leto a začína jeseň, prichádza staroba nenápadne a pomaly. Nedá sa jej vyhnúť. Staroba je výzva a neznamená koniec životnej aktivity, starší ľudia môžu našej rýchlej, technologicky vyspelej generácii odovzdať veľa vlastných skúseností a poznatkov a vniesť do tejto uponáhľanej doby trochu pokoja. Práve preto im patrí aj naša úcta, ktorú sme sa im práve v októbri snažili vyjadriť. A ako sme to urobili?

          Deti z folklórneho súboru Studnička sa 10. októbra zúčastnili na súťaži Spievanky, spievanky v speve ľudových piesní z nášho regiónu. Vyskúšali si vystupovanie pred publikom, ktorým tentoraz neboli len deti z iných súborov, ale aj seniori z Centra sociálnych služieb na Žarci. Vyjadrili im tak úctu za ich životný prínos a spríjemnili spevom ich dopoludnie. Zároveň však súťažili aj o umiestnenie, o ktorom rozhodovala odborná porota. V kategórii od 10 do 15 rokov sa Lucka Pastorková umiestnila na krásnom 4. mieste. V kategórii do 10 rokov obsadil 4. miesto Paťko Franek a Natálka Greňová získala 2. miesto. 22. októbra sme krátkym vystúpením chceli potešiť zasa babičky a dedkov v Dome sv. Alžbety na Zákopčí a v Klokočove. Deti z folklórneho súboru Studnička zahrali krátke scénky sprevádzané spevom, tancom a hudbou. Žiačky, reprezentujúce žiacku školskú radu si pripravili krátke slovko a napiekli jablkové koláčiky, ktorými ponúkli divákov. Na záver sme sa krátko porozprávali o ich minulosti a detstve a popriali im veľa zdravia a Božieho požehnania. Nezabudni, že radosť rozdávaním rastie.  

        • SVETOVÝ DEŇ JABLKA

        • Bolo raz jabĺčko krásne, malo líčka červené….

          Jablko je jedným z najzdravších druhov ovocia. Je sladké, voňavé, šťavnaté. Zásobuje naše telo silou vďaka ovocným kyselinám, uhasí smäd, zasýti. Môžeme si ho dopriať v rôznej podobe: priamo zo stromu, nasušené do zásoby, v džemoch, marmeládach, kompótoch, detských výživách. Výborné sú aj šťavy, smoothie, či iná tekutá forma. A čo také jablkové koláče? To je ozajstná pochúťka.

          21.október  bol vyhlásený za Svetový deň jablka. Aby sa na toto výborné ovocie nezabudlo, pripomenuli sme si ho rôznymi aktivitami aj na našej škole. Učitelia mali pre žiakov pripravené rôzne aktivity počas celého dňa. Žiaci zbierali papierové jabĺčka, za ktoré boli ocenení, kreslili, maľovali, počítali, pochutnali si na jablkových koláčikoch a aj si upiekli jablkové muffiny.

          Nezabúdajme na takéto dôležité ovocie akým je jablko.

          A na záver jednoduchá pochúťka: Jablká napichnuté na paličke polejeme horúcim karamelom, posypeme nasekanými vlašskými orechami a necháme stuhnúť. Dobrú chuť

        • Tretiaci čítali prvákom

        • Žiaci tretieho ročníka prišli na návštevu k žiakom prvého ročníka, ktorým prišli prečítať rozprávku. Tretiaci sú už totižto v čítaní trochu zručnejší. Niet sa čo čudovať, veď chodia do školy tretí rok. Pre prváčikov si prichystali príbeh z knihy Danka a Janka, ktorú napísala Mária Ďuríčková, známa autorka literatúry pre deti. V úvode tretiaci predstavili knihu z ktorej budú čítať a prváčikom prečítali rozprávkové dobrodružstvo sestier, dvojičiek. Tretiaci mali pre žiakov prvého ročníka pripravené otázky o rozprávke, na ktoré vedeli pekne odpovedať.

          Rozprávka bola o oblude Gevenduche, ktorú Danka a Janka nakreslili, tak aj naši prváci si svoju „Gevenduchu“ vyskúšali nakresliť. Podarila sa im krásne J

          Prváci sa tešia, že aj oni budú vedieť čítať tak pekne ako tretiaci a že si budú už na konci prvého ročníka vedieť prečítať rozprávkovú knihu aj samostatne. A my im prajeme, aby sa im to všetkým naozaj podarilo.

        • Deň zdravej výživy v našej škole

        • Svetový deň výživy sa oslavuje každoročne 16. októbra už od roku 1981 na základe rozhodnutia konferencie OSN. Je to výročný deň, kedy bola v roku 1945 založená Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Úlohou je informovať širokú verejnosť a zvyšovať povedomie o problematike dostupnosti potravín v rozvojových krajinách. V tento deň sa konajú rôzne aktivity venované zdravej výžive a zdravému životnému štýlu.

          Na našej škole bola v tento deň pre žiakov pripravená rozhlasová relácia a triedni učitelia si pre svojich žiakov pripravili rôzne aktivity. Žiaci počas celého týždňa  na hodinách techniky, výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania vytvárali plagáty zdravých a nezdravých potravín, potravinové pyramídy, tanier ovocia, atď.  Taktiež mali možnosť ochutnať rôzne ovocie a zeleninu, vytvárali krásne ovocné taniere, pripravovali ovocné a zeleninové šaláty, piekli jablkový koláč.

          Nezabúdajte, že zdravo stravovať by ste sa mali častejšie ako len jeden deň v roku.

           

          Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili.

        • Žiaci 9. ročníka na "Revolution train"

        •  

          V spolupráci s MP Čadca sme sa spolu s deviatakmi zúčastnili prehliadky vlaku, ktorý skutočným príbehom interaktívne a unikátne poskytuje protidrogovú prevenciu. Prešli sme si miestami a udalosťami, pri ktorých sa s drogou môžeme stretnúť, ale videli sme aj dopad, aký môžu mať drogy na náš život. Tento obrnený vlak nám ukázal náš život a dal nám možnosť rozhodnúť sa ako s ním chceme naložiť.

        • SUPER TRIEDA na výlete

        • 6.A trieda

          Počas celého školského roka 2019/2020 sa bude titulom supertriedy pýšiť 6.A, ktorá si poslednú septembrovú stredu spoločne užila výhru. Šiestaci sa spolu s triednou pani učiteľkou a koordinátorkou žiackej školskej rady rozhodli vycestovať do Žiliny. Ich cesta sa síce začala meškaním autobusu, no stihli všetko, čo mali v pláne. Naša 22 (číslo autobusu mestskej hromadnej dopravy J) nás dopravila do Budatína, kde sme si pozreli Budatínsky hrad. Dokonca sme stihli odbíjanie hodín priamo hore vo veži. Z Budatína sme zamierili do obchodného domu Mirage, ktorý sme si vybrali hlavne kvôli McDonaldu a Tigeru. Mali sme tu viac ako hodinový rozchod a potom opäť na mestskú – tentoraz do CineMaxu. Po namáhavom chodení po schodoch na hrade a tiež behaní po obchodoch sme si oddýchli s pukancami v ruke a 3D okuliarmi na očiach. Spoločne sme sa nasmiali na Angry Birds vo filme 2. Na záver nášho výletu nás už v Čadci v pizzerii čakala teplučká pizza, ktorú sme zjedli asi za desať minúť. Hlad je hlad J Domov sme prišli síce trochu unavení a už potme, ale o to viac šťastní zo spoločne stráveného dňa. Touto cestou sa zároveň chceme poďakovať za výlet aj našej pani riaditeľke. 

        • Oznam pre stravníkov - výber stravného

        • Zákonným zástupcom bola cez žiacku knižku oznámená suma doplatku za stravu za mesiac september 2019

          Vážení stravníci,

           

          dovoľujeme si, pripomenúť Vám,

          že sa vybera stravné a doplatok za stravné za mesiac september 2019

           

          Sumu, ktorú ste dostali oznámenú prostredníctvom oznamu v žiackej knižke, alebo v MŠ priamo do rúk, uhraďte, prosím,

           

                     bankovým prevodom na číslo účtu

                        SK35 5600 0000 0077 2287 6006

                suma musí byť pripísaná na  uvedený účet najneskôr   13.10.2019.

           

           

           

           

           

          _

           

        • Európsky deň jazykov v ZŠ Zákopčie

        • 26.9.2019 

          Štvrtok - 26. september nebol na našej škole len takým obyčajným dňom. Tento dátum je už od roku 2001 určený na oslavu Európskeho dňa jazykov. Tento významný deň bol vyhlásený Radou Európy. Jedným z jeho hlavných cieľov je upozorniť na dôležitosť učenia sa cudzích jazykov a podporovať ich výučbu medzi všetkými občanmi Európskej únie.  

          Pri príležitosti tohto dňa si žiaci z ročníkov 6.- 9. pripravili prezentácie so zaujímavými informáciami o rôznych európskych krajinách. Pomocou pripravených prezentácií si žiaci skúsili aké je to byť učiteľom a odovzdali všetky zozbierané informácie svojim rovesníkom. Zapojili sa i žiaci z prvého stupňa. Aby si aj prakticky overili, či spolužiaci počúvali, pripravili si pre nich rôzne kvízy, pexesá, puzzle a súťaže.

          Musíme uznať, že všetky triedy mali pripravené veľmi pekné aktivity, ktorými upevnili informácie z prezentácie. Niektorí si odniesli aj sladkú odmenu alebo mini vlajky.

          Nuž, veď posúďte sami.