• Oznam pre stravníkov

        • Vážení stravníci, stravné za mesiac október 2020  bude potrebné uhradiť

                              bankovým prevodom na číslo účtu

                          SK35 5600 0000 0077 2287 6006

                               najneskôr do  12.10.2020.

                                     (deň pripísania na účet)

          Do poznámky(informácia pre prijímateľa) je potrebné napísať meno stravníka + ZŠ alebo MŠ.

        • Oznam pre zákonných zástupcov

        • Vážení rodičia. Od zajtrajšieho dňa, t.j. 9.11.2020 bude prebiehať výchovno-vzdelávací proces v ročníkoch 1.-4. Prosíme Vás o vyplnenie vyhlásenia zákonného zástupcu, s ktorým žiaci prídu zajtra do školy. Vyhlásenie je možné podať aj elektronický prostredníctvom Edupage. 

          Od  zajtra bude riadne v prevádzke Školská jedáleň aj ŠKD . 

        • Deň jablka

        • Jablko - obyčajné slovo, s ktorým sa stretávame už v útlom veku. Všetci vieme, že jabĺčko výborne chutí, je zdravé a má blahodarný účinok na náš metabolizmus. Šťavnatý kúsok jablka zásobí telo energiou, uhasí smäd vďaka obsahu ovocných kyselín a dobre zasýti.

          Práve z tohto dôvodu sa aj tento rok žiaci našej školy rozhodli zapojiť do akcie pod názvom Deň jablka. Žiaci si v tento deň mali priniesť niečo jablkové na desiatu, súťažili o najoriginálnejšie jablko triedy a naučili sa pesničku o jabĺčku, ktorú si zaspievali. Pani učiteľky mali pripravené rôzne aktivity. Deti počítali jablkovú násobilku, tvorili básne a dozvedeli sa aký význam má pre nás ľudí jablko. Súťažili o najšikovnejšieho jablčníka v triede riešením úloh, za ktoré získavali písmenká, z ktorým mali zložiť slovo jablko. Ten, kto to zvládol dostal jablkovú jednotku. Taktiež sa dozvedeli recept na jablkové pité a dostali sladkú jablkovú odmenu.

          Ďakujeme, že ste sa zapojili 

        • Svetový deň výživy

        • Svetový deň výživy sa oslavuje každoročne 16. októbra už od roku 1981. Cieľom je informovať širokú verejnosť a zvyšovať povedomie o problematike dostupnosti potravín v rozvojových krajinách. V tento deň sa konajú rôzne aktivity venované zdravej výžive a zdravému životnému štýlu.

          Na našej škole boli v priebehu celého týždňa realizované rôzne aktivity, ktoré mali žiakov informovať čo je to zdravé stravovanie, zdravý životný štýl a aké nástrahy na nás môžu číhať pri nezdravom stravovaní. Pre žiakov siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka sme mali pripravenú prednášku na tému zdravé stravovanie a film, ktorý žiaci začali pozerať. Pre žiakov piateho ročníka bola pripravená prezentácia na túto tému a aktivity spojené s ňou. Žiaci šiesteho ročníka spolu s pani učiteľkou pripravili zeleninové a ovocné taniere za prísnych hygienických opatrení. Pre žiakov prvého stupňa mali triedne učiteľky pripravené zábavné aktivity, pracovné listy, hry, tajničky,…

          Ďakujeme všetkým a nezabudnite, že sa môžete zapojiť aj do vytvorenia zdravej kuchárskej knihy našej školy. Vaše recepty môžete priniesť do školy alebo posielať na turiakova11@gmail.com spolu s priloženou fotografiou. 

        • Usmernenie od 12.10.2020

        • 1. Pre nás zatiaľ platia povinné rúška aj pre 1. stupeň.

          2. Opätovne prosíme rodičov, aby nám neposielali choré deti do školy. Pri ochorení dieťaťa je potrebné hneď v prvý deň informovať triedneho učiteľa, resp. vedenie školy.

          3. V prípade, že sa v nejakej triede vyskytne pozitívny žiak na Covid 19, ide trieda + blízke kontakty v škole do karantény, toto je na základe usmernenia RÚVZ. Nemôže o tom rozhodnúť riaditeľ svojvoľne. Výchovno-vzdelávací proces v uvedenej triede sa prerušuje. Pre takéto prípady máme predpripravený rozvrh pre online výučbu, ktorá by v tomto prípade prebiehala iba 2 kanálmi a to cez aplikáciu ZOOM a Edupage.

          4. Ďalšou dôležitou vecou, na ktorú chceme upozorniť je veľmi nezodpovedné správanie sa žiakov v čase po vyučovaní. Žiaci sa združujú po zástavkách, takže škola aj keď sa snaží akokoľvek dodržiavať prísne hygienické opatrenia, v čase mimo vyučovania tieto opatrenia sú anulované týmto nezodpovedným správaním.

          Voľný čas sa dá tráviť aj iným spôsobom, pretože žiaci na druhý deň prichádzajú nepripravení, rodičom doma tvrdia že úlohy nemajú, čo nie je pravda.

          5. Naša škola začala riadne vyučovať už od druhého školského dňa. Žiaci majú každý deň pridelenú prácu na upevňovanie vedomosti aj v domácom prostredí. Sú vedení k tomu, aby si domáce úlohy sami značili. Nie je v našich silách duplicitne písať zadania domácich úloh do Edupage. V edupage majú zadania iba pre úlohy zadávané priamo cez Edupage.

        • Pasovanie prvákov

        • Dnes bol pre našich prváčikov veľký deň. Boli pasovaní za ..právoplatných školákov". Pasovaním ich sprevádzali ,,Veverička" a "Múdra sova" . Prváčikovia, aby boli pasovaní, museli splniť 5 úloh a za každú dostali 1 mincu. V úlohach dokázazovali svoje schopnosti a vedomosti, ktoré nadobudli v škole počas mesiaca september.  Keďže  boli  veľmi šikovní, splnili všetky úlohy  a získali 5 mincí. Potom  spoločne  zarecitovali sľub prváka a pasovanie mohlo začať. 

        • Krúžková činnosť

        • V mesiaci október nebude prebiehať  krúžková činnosť. Toto usmernenie vychádza z odporúčania ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré odporúča nevykonávať krúžkovú činnosť do doby, kým nebude usmernené inak. Bez ohľadu na fázu.

        • Športový september

        • Od 21.9. do 2.10. sa naša škola zapojila do dvoch športových kampaní. Prvou bol Európsky týždeň mobility 2020, ktorého cieľom je povzbudiť školy ale aj rodičov, aby zaviedli a podporili mobilitu- teda multimediálnu dopravu a vymenili autá aspoň na týždeň za chôdzu pešo, jazdu na bicykli alebo kolobežke. Druhou kampaňou bol Európsky týždeň športu 2020, ktorý má za úlohu v mesiaci september motivovať slovenskú verejnosť k aktívnej činnosti na športových podujatiach ako aj iných pohybových aktivitách a tým viesť obyvateľov Slovenska k zdravému životnému štýlu.

          Spojením týchto dvoch kampaní sa na našej škole realizovali zaujímavé pohybové aktivity, ktoré sú vhodné pre zdravý vývoj detí. Žiaci prvého až deviateho ročníka sa snažili do školy chodiť iným dopravným prostriedkom ako je auto alebo autobus. Tí, ktorí prišli pešo, na bicykli, kolobežke, korčuliach,.. aspoň 3-krát za celý priebeh získali ŽOLÍKA, ktorého môžu použiť pri nezapísaní zlej známky z ústnej odpovede do klasifikačného záznamu. Celkový počet zapojených žiakov bol: 65

          Pre žiakov prvého stupňa bolo pripravené dopravné ihrisko pred areálom školy. Úlohou žiakov bolo prejsť bezpečne cez celé ihrisko na bicykli alebo kolobežke, pričom museli pozorovať značky a byť vybavený bezpečnostnými a reflexnými prvkami. V triedach mali triedni učitelia pripravené súťaže, pracovné listy, výtvarné činnosti a iné zábavné aktivity, v ktorých si žiaci priblížili celú dopravnú výchovu.

          Ďakujeme, že ste sa zapojili a tešíme sa opäť o rok.

        • Detský čin pomoci 2020

        • Aj tento rok sa naša škola zapája do kampane Detský čin pomoci. Tohtoročná téma je ,,Stvorené pre nás". Budeme upriamovať pozornosť na stvorenstvo, prírodu, ktorá nás obklopuje. DČP nás pozýva zodpovedne pristupovať k prírode. Všetci sme pozvaní k ochrane životného prostredia. Tipy pre ochranu a starostlivosť o životného prostredia sú napr.: ● vyčistiť okolie rieky alebo potoka ● vyrobiť vtáčiu búdku ● vysadiť stromčeky...

          Ďalšie tipy nájdete aj na: http://erko.sk/dobrociny/

          Žiaci budú mať možnosť sa zapojiť do kvízu o prírode, vesmíre. Budú pripravené 3 kvízy, odpovede na otázky môžu podpísané vhodiť do pripravenej krabičky pri riaditeľni. Po skončení bú 3 správny riešitelia vylosovaní a odmenení peknými knihami.  

           

        • Zber papiera

        • Zber papiera bude prebiehať v ZŠ Zákopčie od 5.10.2020 - 16.10.2020. Papier v balíčkoch( nie kartóny) môžete priniesť  v čase od 6:45 do 8:00 hod. k zadnému vchodu, kde ho od Vás preberie školník. V jeho neprítomnosti označený balíček menom, prioezviskom žiaka a triedou položte k zadnému vchodu. 

        • V piatok sme si pripomenuli Svetový deň mlieka

        • 25. september je Svetovým dňom mlieka na školách.

          Cieľom tohto dňa je upozorniť na svetovej úrovni, na pozitíva mliečneho programu v školách a na priaznivé účinky konzumácie mliečnych výrobkov deťmi. Súčasťou programu je podporovať zdravé stravovacie návyky detí.

          Aj na našej škole sa žiaci môžu zapojiť do mliečneho programu, ktorý im zabezpečí dostatok mliečnych výrobkov počas celého školského roka.

          Všetci žiaci a aj učitelia sa v tento deň mohli zapojiť do programu aspoň tým, že prišli do školy oblečení v bielom tričku a priniesli si mliečnu desiatu.

          Teší nás, že sa vás toľko zapojilo a našou školou na jeden deň prevláda biela farba.

          Ďakujeme!

          Pre žiakov prvého stupňa mali triedne učiteľky pripravené rôzne aktivity spojené s týmto dňom. Žiaci varili kakao, riešili zaujímavé úlohy, hádali hádanky, za ktoré boli odmenení diplomom a mliečnou dobrotou.

          Nezabudnite, že nie len v tento deň máme vypiť aspoň jeden pohár mlieka, ale pre zdravý životný štýl vypime pohár mlieka každý deň 

          Na zdravie!!!