• KAMPAŇ VYPNI TELKU, ZAPNI SEBA TENTO ROK TROCHU INAK - MINIdigi

        • „Základ je, aby dieťa malo rozum, dušu a srdce na správnom mieste. A to sa nevybuduje v technologickom priestore.” - Slávka Kubíková

          Kampaň MINIdigi nadväzuje na kampaň Vypni telku, zapni seba!Aby deti a mladí nachádzali správnu mieru vo využívaní médií v digitálnej dobe. Pretože digitálna miernosť je cnosťou zajtrajška.Na stránke https://erko.sk/minidigi/ nájdete všetky informácie o tejto kampani aj rôzne tipy ako sa môžete v týždni od 25.5. do 31.5. zapojiť.Starší žiaci si môžu otestovať ako sú na tom vo využívaní digi technológií - https://erko.sk/digitalnyaudit/Rodičia nájdu užitočné tipy na každodenné aktivity - https://erko.sk/minidigidoma/. Rovnako v sekcii MINIdigi materiály nájdete námety pre celú rodinu.Každý si môže teda nájsť to svoje :) Pevne verím, že sa do kampane zapojíte aj tento rok :)Určite nevynechajte nasledujúce video: https://www.youtube.com/watch…

        • Dezinfikovanie priestorov školy

        • Ďakujeme DHZ Zákopčie - Tarabov za dezinfekciu priestorov školy, ktoré postupne pripravujeme na 

          návrat žiakov po skončení pandémie koronavírusu a na  začatie prevádzky Školskej jedálne. 

           

        • Ponuka pre Vás...

        • Jedáleň pri ZŠ Zákopčie od pondelka 18.5.2020 začína s varením a rozvozom obedov. 

          Obedy budú  rozvážané obecným automobilom priamo nahláseným občanom pri dodržaní všetkých podmienok vydaných RÚVZ v súvislosti z COVID – 19.

          Cena jedného obeda bude   3,55 Eur.

          Záujemci sa môžu nahlásiť u vedúcej ŠJ ☎️0903 883 673

          alebo  mailom na adresu 📧zszakopcie@centrum.sk

        • Poplatok za ŠKD a réžijné náklady

        • Poplatok za ŠKD nebudeme vyberať za mesiace, v ktorých bola  po celý čas prerušená prevádzka v ŠKD. Rodičom, ktorí zaplatili  poplatok za ŠKD vopred, bude vrátený späť na účet za mesiace, v ktorých bola činnosť ŠKD prerušená. Poplatky budú vrátené v mesiaci jún/ 2020. 

          Zároveň oznamujeme, že nebudeme vyberať réžijné poplatky za stravu za mesiac apríl / 2020, pretože v tomto mesiaci žiaci  stravu neodoberali. 

        • Hodnotenie žiakov ZŠ Zákopčie

        • Vychádzajúc z usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením  vyučovania v školách v školskom roku 2019/20, ktoré vydalo Ministerstvo školstvá, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 6.4.2020 pedagogická rada dňa 15.4.2020 schválila hodnotenie v 2. polroku školského roka 2019/2020

        • OZNAM PRE RODIČOV BUDÚCICH PRVÁKOV

        • Milí rodičia predškolákov.

          Ďakujeme za vyplnenie elektronických prihlášok. Všetky prihlášky evidujeme v našom elektronickom systéme. Následne Vás budeme kontaktovať v týždni od  11.5.2020, aby sme dohodli ďalší postup. Zároveň žiadame zákonných zástupov, ktorí chcú pre svoje dieťa odklad, aby nás o tom informovali, ak tak ešte neurobili. 

          1. Zákonný zástupca dieťaťa, ktorý chce požiadať o odklad  začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky,  doloží najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania
          • odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast
          • odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.
          1. Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2020.

           

        • Oznam pre zákonných zástupcov predškolákov

        • Milí rodičia predškolákov. Neviete, ako v tomto náročnom období zaujať a zároveň otestovať Vaše dieťa a ako rozvíjať jeho schopnosti?Ponúkame Vám aplikáciu, v ktorej nájdete aktivity na rozvoj všetkých šiestich vývinových oblastí dieťaťa vo veku 3 - 6 rokov. Zistite, aké má vaše dieťa sociálne, komunikačné, motorické či emocionálne zručnosti, kognitívne schopnosti a zmyslové vnímanie a skúste ich rozvíjať.

          Viac informácií nájdete na stránke aplikácie: https://welcome-idea.eu/#/home, kde si môžete urobiť informačný skríning (v záložke skríning). Na základe vyhodnotenia vám aplikácia odporučí aktivity na precvičovanie jednotlivých oblastí. Výsledky skríningu sa dajú stiahnuť ako PDF súbor, ktorý môžete poslať na konzultáciu na email školy alebo email: psychologzszakopcie@gmail.com, prípadne priniesť na zápis.

          Rada s Vami prekonzultujem akékoľvek nejasnosti, pokojne sa mi ozvite.

          Mgr. Iveta Hlasicová

          školská psychologička ZŠ Zákopčie

           

        • Oznam školskej špeciálnej pedagogičky

        •  

           Milí učitelia, rodičia a žiaci, vzhľadom na aktuálnu pretrvávajúcu mimoriadnu situáciu   v súvislosti s vírusovou pandémiou by sme vás radi informovali, že i tejto ťažkej situácii sa v prípade potreby môžete kedykoľvek obrátiť na  našu školskú špeciálnu pedagogičku. Pripravená je komunikovať online s rodičmi,  so žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a s každým, kto potrebuje pomoc a radu. Pripravená je poskytnúť pomoc žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a ich rodičom, komunikovať s nimi o spôsobe podpory v domácom prostredí, s modifikáciou pracovných listov, textov a cvičení do prehľadnejšej a pre žiakov zrozumiteľnejšej podoby, poskytnúť hry a materiál na precvičovanie oslabených dielčích funkcií... Taktiež sa na ňu môžu obrátiť rodičia a žiaci, ktorí majú v súčasnej dobe problémy so vzdelávaním v domácom prostredí. Konzultovať môžete aj otázky ohľadom predškolákov a zápis do 1. ročníka základnej školy.

          Nie vždy je učenie radosť, ale deti sú prirodzene zvedavé a chcú sa učiť. Nerobme im z učenia strašiaka a nočnú moru. Učiť sa dá aj pri dobrej nálade a s humorom, alebo aspoň prinajmenšom v pokojnej atmosfére.

          Pri vzdelávaní detí v domácom prostredí sa odporúča: 1.dodržiavanie stanoveného režimu   2. pravidelnosť  3. zaraďovanie rôznych činností 4. pri únave zaraďovať prestávky na oddych 5. striedanie „sedavých“, aktivít s pohybovými 6. pohyb vonku (za dodržania odporúčaní krízového štábu) 7.dostatok spánku 8. zdravá výživa a dostatok tekutín 9. zdieľanie a akceptácia pocitov detí

          Maximálna dĺžka domáceho vyučovania: 1.-2. ročník ZŠ 1,5 hodiny (ideálne rozdelená na dve 45 minútové hodiny, resp. 3 polhodinové); 3.-4. ročník ZŠ 2-2,5 hodiny; 5.-6. ročník   3 hodiny; 7.-9. ročník max.       4 hodiny.

          Kontakt:  Mgr. Zdenka Chmulíková   tel. 0908838544  mail: zdenkachmulikova @centrum.sk

          Prajeme všetkým úspešné zvládnutie tejto situácie a čo najskôr návrat do „normálu“

        • Oznam školskej psychologičky

        • Milí učitelia, rodičia a žiaci :)

          v týchto časoch, kedy sa mnohí strachujú o seba, svojich blízkych alebo premýšľajú nad tým, čo nás čaká, som v pracovné dni k dispozícií ak sa potrebujete porozprávať, zmierniť obavy z nepoznaného alebo máte akékoľvek otázky. Úlohou školskej psychologičky je prispievať k prežívaniu vnútornej pohody žiakov a poskytnúť im, ako aj ich zákonným zástupcom a učiteľom pomoc prostredníctvom konzultačno-poradenskej činnosti v oblastiach problémov spojených s prenosom informácií medzi žiakom, rodičom a učiteľom alebo opačne, s preťaženosťou, pocitmi úzkosti, stresu, so vzťahmi, s krízovými situáciami, s prípravou pracovných listov a ich doručením žiakom alebo s akoukoľvek požiadavkou, s ktorou sa na mňa obrátite. V tomto období som pre Vás dostupná na internete aj telefonicky. Nebojte sa požiadať o pomoc - napíšte mi na psychologzszakopcie@gmail.com alebo cez messenger, obratom sa Vám ozvem. Kontaktovať ma môžete aj na telefónnom čísle 0911 951 149. Pripájam aj zoznam telefónnych čísiel, kde môžete rovnako hľadať podporu. 

          ZOZNAM LINIEK DÔVERY:Linka dôvery Nezábudka0800 800 566Prevádzkuje ju Liga za duševné zdravie, psychologičky a psychológovia na nej radia ľuďom s psychickými ťažkosťami. Funguje nonstop, je bezplatná, anonymná.Linka detskej istoty116 111Linka, kam môžu volať deti. Na stránke nájdete informácie o tom, ako o epidémii hovoriť s deťmi.Linka detskej dôvery0907 401 749  (14:00 – 20:00)055 234 72 72  (14:00 – 20:00)odkazy@linkadeti.skPoradňa pre deti a dospievajúcich. Dá sa s nimi spojiť aj cez chat, email alebo cez Skype.Linka Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie0800 864 833  (9.00 – 18.00)Linka podpory: 02 4488 1649 (od 9:30 do 14:30)koronavirus@vudpap.sk (nonstop)Odborníci na linke radia, ako súčasnú situáciu vysvetliť zdravým deťom, ale aj tým so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami či zdravotným znevýhodnením. Radia tiež v krízových situáciách, ktoré si vyžadujú zásah mediátora.Rodičovská linka podpory0800 242 333  (14:00 – 17:00)Mesto Bratislava zriadilo v čase epidémie linku pre rodičov, ktorí sa doma ocitli s deťmi v povinnej domácej karanténe. Psychologičky a dobrovoľníčky volajúcim poradia, ako nastaviť denný režim pre rodinu, ako sa doma s dieťaťom učiť či hovoriť o epidémii.Linka nádeje0556441155Je určená najmä pre krízové situácie a rodinné problémy.Online poradňa IPčkoporadna@ipcko.skPoradňa pomáha len cez chat a email. A to od 7.00 do 24.00.

        • Dôležitý oznam pre zákonných zástupcov II.

        • Uzatvorenie všetkých školských zariadení od 30.3.2020 až do odvolania

          Vyučovanie na školách bude prerušené až do odvolania. Dôvodom sú opatrenia týkajúce sa zabránenia šíreniu nového koronavírusu.S uvedeným opatrením súvisia aj zmeny v dôležitých termínov a to nasledovne:

          1. Testovanie 9 je v tomto školskom roku zrušené.

          2. Prihlášky na stredné školy sa budú podávať v termíne do 15.5.2020 -  bez potvrdenia od lekára o

             zdravotnom stave.

          3. Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania (talentové skúšky) sa uskutočnia v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr jeden týždeň od odvolania prerušenia vyučovania. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl.

          Ostatné prijímacie skúšky do stredných škôl sa konajú v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr dva týždne od odvolania prerušenia vyučovania. Na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, sa prijímacia skúška koná najskôr 23. júna 2020, najneskôr do 30. júna 2020.

          4. Zápis do prvého ročníka sa uskutoční v termíne od 15.4.2020 - 30.4.2020 - bez osobnej prítomnosti detí.

           

          Žiakom je priebežne prideľovaná práca prostredníctvom Edupage, preto prosíme rodičov žiakov, ktorí  z akéhokoľvek dôvodu nemajú k dispozícií prihlasovacie údaje, resp. nemajú prístup k internetu, aby o tom dali vedieť svojim triednym učiteľom, ktorí im prilasovacie údaje poskytnú a zároveň ponúknu aj iný spôsob, ako sa žiaci môžu dostať k učivu.

          Pevne veríme, že školský rok zvládneme  ukončiť spoločnými silami k spokojnosti všetkým. Učivo, ktoré žiaci nebudú mať vysvetlené a nebude  prebrané, bude prerozdelené do ďalších ročníkov prostredníctvom úpravy nášho školského vzdelávacieho programu.  Zároveň Vás pekne prosíme, ak  máte nejaké otázky, podnety, nejasnosti, kontaktujte ma na telefónnom čísle 0918 616 545, resp. svojich triednych učiteľov. Pretože čo je v tomto období najhoršie, je práve neistota. V pondelok sme mali online pracovnú poradu, na ktorej sme si dohodli isté pravidla pri učení na diaľku. Pedagógovia našej školy sú všetci v kontakte, tak ak sa aj  nemôžete spojiť s niektorým s vyučujúcich svojích detí, môžete to riešiť cez triednych učiteľov.

          V súčasnej dobe ministerstvo školstvá nepočíta s tým, že by bol školský rok predlžený aj na letné prázdniny.   Všetko bude závisieť od toho, ako sa bude vyvíjať situácia s nákazou COVID - 19.

          Ministerstvo školstva zároveň spúšťa na pomoc rodičom webový portál : učimenadialku.sk, kde sa budú nachádzať všetky informácie pre rodičov i učiteľov.

          Chceme Vás poprosiť, aby ste svoje deti chránili pred nákazou a zobrali aj za svoje usmernenie obce Zákopčie:

          Obec Zákopčie v zastúpení starostom obce Jánom Slaninákom žiada rodičov z dôvodu vyhlásenia mimoriadnej situácie na území SR, aby sa k vzniknutej situácii postavili zodpovedne a zabezpečili obmedzený pohyb svojich detí na verejných priestranstvách a eliminovali tak možnosť hromadného stretávania sa. Za pochopenie ďakujem. Správajme sa zodpovedne.

           

           

           

        • Informácie pre rodičov

        • Informácie pre rodičov

          1. Milí rodičia v hornom menu - v záložke Písomky/Dú sa nachádza zoznam všetkých domácich úloh zadaných žiakom cez edupage školy.

          2. Tí, ktorí pracujete v ČR a potrebujete potvrdiť tlačivo OČR pre svoje dieťa kontaktujte ma na telefónnom čísle0918 616 545 - tlačivá máme v škole.

          3. Ihneď ako budeme vedieť výsledok rokovania vlády a následne aplikáciu ministerstva školstva ohľadom tejto situácie s nákazou COVID- 19 - budete informovaní : týka sa to v prvom rade prihlášok na SŠ, zápisu do 1. ročníka, Testovania 9, Prijímacích pohovorov na SŠ a 8. ročné gymnázia.

        • Žiacká školská rada ku Dňu učiteľov

        • Každoročne si pripomíname významný sviatok všetkých pedagogických pracovníkov - 28.marec - Ďeň učiteľov. Deň, ktorý nám pripomína akú významnú a dôležitú úlohu zohrávate v živote nás žiakov. Ste našimi sprievodcami na každodennej ceste za poznávaním sveta i seba samých. Pomáhate nám pri dosiahnutí vzdelania - hodnoty, ktorá nestratí svoju cenu ani časom a nikto nám ju nebude môcť vziať. Uvedomujeme si, že práca učiteľa si vyžaduje celého človeka, odborne dobre pripraveného, mravne pevného, so zmyslom veľkej zodpovednosti za vykonávanú prácu. Pomáhate nám učiť sa nielen vedomostiam, ale aj tomu, ako byť lepšími ľuďmi.

          Od útleho detstva sa podieľate spolu s rodičmi a výchovnými pracovníkmi na formovaní našej osobnosti. Veď do prvého ročníka sme prišli ako nevzdelanci a teraz už sme siedmaci. Tá najťažšia vec na bytí UČITEĽOM je, že na ňom záleží každý jeden deň. Ste najlepší učitelia na svete. Naučili ste nás kopu nových vecí. Pomáhali ste nám aby sme postúpili do ďalšich ročníkov. Ste veľmi super. ❤️❤️❤️ Ku vášmu dňu Vám želáme veľa zdravia, síl a tvorivých nápadov pri Vašich pravidelných stretnutiach s nami žiakmi a ešte o to skôr v tejto situácií, keď musíte vymýšľať ako nás učiť online a na diaľku. Úprimne Vám ďakujeme za Vašu každodennú prácu.

          Veríme, že sme Vás aspoň trochu potešili a aj keď toto by sme za normálnych okolností nikdy nepriznali, dočkali ste sa a my chceme ísť opäť radšej do ŠKOLY 😀. S úctou vaši žiaci. 

        • Deň vody

        • Cieľom Svetového dňa vody je pripomínať si dôležitosť a význam vody, upozorňovať na stav vôd a viesť ľudí k ich ochrane. Voda je najvzácnejšia tekutina na Zemi a najdôležitejšia pre naše telo. SVETOVÝ DEŇ VODY bol vyhlásený v roku 1992 Valným zhromaždením OSN na Konferencii o životnom prostredí v brazílskom meste Rio de Janeiro. Členské krajiny boli vyzvané, aby tento deň zamerali na konkrétne aktivity, ktorými podporia informovanosť širokej verejnosti o nenahraditeľnom význame vody pre zachovanie života na Zemi. Prvé oslavy Dňa vody sa uskutočnili v roku 1993.

          Zapojte sa aj vy a venujte aspoň chvíľu času na zábavné aktivity spojené s týmto dňom.

             VODNÉ HÁDANKY

          1. Vo vode v ňom zľahka plávam, veslami vo vlnách mávam.Keď si na ňom dieru spravím,   pod vodou sa zrazu plavím.  (NAFUKOVACÍ ČLN)

          2.      Veľké vlny milujem,preháňať sa na nich viem.                                                                                                            Doska, plachta, jedna tyč,  plávam na nich ako nič.  (SURFING)

          3.      Sadli sme si na loď, veru, zástava má veľkú dieru. Prizriem sa a ticho vravím,  že pirátom obed spravím.  (PIRÁTSKA LOĎ)

          4.      Čo je v mori? Kto tam bol?    Kto tam dlhšie pobudol?   Aký stroj to ľudí pod vodu nesie, kde nikto bez výstroja hlboko nesmie?  (PONORKA)

           

           

           

        • Zbierka pre Alexa a Riška

        • Počas fašiangového karnevalu, ktorý sa uskutočnil 21. 2. 2020 v ZŠ - Zákopčí , uskutočnila čajovňa Zelenej školy zbierku na liek Zolgensma  pre deti, trpiace spinálnou svalovou atrofiou. Celkovo sa nám podarilo vyzbierať 110 eur, ktoré boli rovným dielom  zaslané na účet  prvým dvom chlapčekom, čakajúcim na tento liek - Riškovi a Alexkovi.  Chceme poďakovať všetkým štedrým darcom s veľkým srdcom.

        • Zápis do 1. ročníka

        • Riaditeľka Základnej školy Zákopčie, č.957 v súlade s legislatívou a VZN Obce Zákopčie č. 1/2018

          o určení miesta a času  určuje   zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky  –  zápis detí    do 1. ročníka ZŠ Zákopčie č. 957 na školský rok 2020/2021, ktorý sa bude konať v dňoch 6. apríla a 7. apríla 2020 v priestoroch ZŠ, v miestnostiach č.14 a  č.15 v čase od 12,00 hod. do 17,00 hod.

          Prosíme rodičov týchto detí, aby nám na tel. č. 0918 616 545 oznámili hodinu príchodu na zápis, aby sa predišlo zbytočnému čakaniu detí a rodičov.

          Na zápis je potrebný občiansky preukaz zákonného zástupcu, rodný list dieťaťa, kartičku poistenca a v prípade zdravotne postihnutého dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom postihnutí. Ďalej prosíme priniesť financie (predbežne 17 €) na základné učebné pomôcky. V prípade záujmu o prihlásenie a zapísanie Vášho dieťaťa do našej základnej školy, máte teraz možnosť prihlásiť svoje dieťa už aj prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorú si môžete doma v pokoji vyplniť a vybrať z možností, ktoré sú Vám v prihláške ponúkané. Elektronická prihláška sa nachádza na webovom sídle: zszakopcie.edupage.org – v hornom menu : Elektronická prihláška.