• Recitačná súťaž

        • Dňa 15.2.2018 sa uskutočnilo obvodné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín - Krása slova v Turzovke. Našu školu reprezentovali traja recitátori - Lucka Pastorková, Dominik Roman a Simonka Fefková. Vyskúšali si, aké je to recitovať pred väčším a neznámym publikom. :-)

          Dominikovi Romanovi z III.A sa podarilo obsadiť tretie miesto v I. kategórii - prednes poézie.

          Lucka Pastorková z III.A si vyrecitovala krásne prvé miesto v I. kategórii - prednes prózy a postúpila do okresného kola, kde bude reprezentovať našu školu.

          Srdečne im blahoželáme a Lucke prajeme veľa šťastia v okresnom kole, ktoré sa bude konať v marci.

        • Fašiangový karneval

        • Ako tradične každý rok, teda aj tento, sa deň 12.2.2018 niesol v duchu zábavy a masiek. Na našej škole sa konal fašiangový karneval. Porota to mala veľmi ťažké, aby vybrala z tried tie najkrajšie masky. Rodičom patrí obdiv a poďakovanie za krásne vyrobené masky pre ich ratolesti. Ale ani ostatné masky nezostali smutné, pretože každá maska - dieťa dostalo vecnú odmenu, ktorú si mohlo vybrať z obrovského množstva cien. A čakalo ich aj sladké občerstvenie v podobe šišiek, či iných koláčikov, ktoré doniesli rodičia. Chceme veľmi pekne poďakovať rodičom, ktorí doniesli odmeny pre deti alebo občerstvenie, a aj ostatným, ktorí pomohli pri realizácíí tohto pekného dopoludnia. Po vyhodnotení masiek a prezlečení čakalo deti milé prekvapenie - vystúpenie šermiarov. Už teraz sa tešíme na budúco - ročný karneval.:-)))

        • Lyžiarsky výcvik 2018

        • V dňoch 5.2. až 9.2.2018 absolvovali naši ôsmaci lyžiarsky výcvik v stredisku Ski Makov Čierne. Sme radi že počasie im vyšlo na jednotku, nikomu sa nič nestalo a majú krásne zážitky, spomienky ešte na dlhý čas. Viac prezrádzajú otografie....:-)))

        • Novoročný turnaj vo florbale - Kysuckej florbalovej ligy

        • Dňa 12.1.2018 v športovej hale Pratex Čadca KFL zorganizovala novoročný turnaj vo florbale, kde spomedzi 9. družstiev chlapci ZŠ Zákopčie 2. stupeň  v zložení 7.A – Martin Šopor, 8.A – Denis Šopor, Tomáš Valárik, Kristián Kubačák, Damián Filo, Vladimír Haluška, 9.A – Vladimír Tischler, Alexander Hordynskyy, Martin Ceniga, získali pekné 2. miesto.  Blahoželáme. TSV Ing. Martin Slovák

        • Získali sme GRANT v projekte EKO ALARM

        • Ako iste už viete, naša škola je súčasťou najväčšieho vzdelávacieho ekoprogramu na svete, programu Zelená škola. Preto sme sa pokúsili tiež získať grant v projekte Eko Alarm. Prihlásilo sa 597 škôl z celého Slovenska, ktoré odborná komisia ohodnotila a vybrala 200 škôl spolu s našou školou.

          Cieľom projektu je zavedenie systému zberu triedeného odpadu na slovenských materských, základných a stredných školách. Školy okrem samotných košov na triedený zber odpadov dostanú aj pravidelný servis (lektorovanie, mentorovanie, materiály a pod.) a finančnú podporu na realizáciu svojich aktivít v téme.

          Budeme sa snažiť prispieť k ochrane životného prostredia nielen rečami, ale aj činmi.

           

        • Prenájom priestorov telocvične

        • ZŠ Zákopčie č.957 ponúka na prenájom priestory telocvične:   štvrtok v čase od 18,00 do 20,00 hod.

          Cez víkendy       v čase od 08,30 do 17,00 hod. - nedeľa                                          

          Cena za prenájom: 10€ / hodina

          Bližšie informácie na tel. čísle: 0918 616 545

          Zároveň upozorňujeme, že je potrebné uzatvoriť so ZŠ Zákopčie zmluvu o prenájme nebytových priestorov.

        • Deti deťom :-)

        • Dňa 20.12.2017 už tradične zazvonili pri dverách MŠ žiaci zo ZŠ Zákopčie s p. učiteľkou Lenkou Pasekovou. Po zvítaní sa so škôlkarmi sa jedna skupinka školákov odorala do malej triedy, kde pomohli deťom vymaľovať anjelika a Mikuláša, prečítali im rozprávky a samozrejme stihli aj to najlepšie pre všetkých - spoločne sa zahrali. Vo veľkej triede sa usilovne pracovalo. Deti z MŠ s pomocou školákov vyrobili krásne ozdoby Mikuláša na stromček, stojany na pastelky v podobe snehuliaka a vianočnú výzdobu im spestril aj „rukatý“ vianočný stromček. Školáci si zaspomínali na zlaté časy v škôlke a veľmi sa im späť do školy nechcelo. Tešíme sa na stretnutie znova  o rok.

        • Vianočný florbalový turnaj

        •       Dňa 20.12.2017 sa v telocvični našej školy uskutočnil Vianočný medzitriedny turnaj vo florbale. Zúčastnili sa ho žiačky a žiaci druhého stupňa, ktorí hrali v zmiešaných družstvách. Hralo šesť družtiev, pretože ôsma trieda pre svoj najväčší počet postavila dve družstvá.                               

                Ako rozhodcovia prijali pozvanie bývalí žiaci našej školy: Dominik Slaninák a Matúš Olešnaník, ktorí sa profesionálne zhostili svojej úlohy a touto cestou sa im chceme ešte raz poďakovať.

                  Do boja o prvé miesto sa prebojovali družstvá siedmeho a deviateho ročníka. V obidvoch družstvých mali post brankára dievčatá Dominika Plačková a Anička Pišteková, ktoré pochytali veľa útokov. V riadnom hracom čase bol zápas veľmi dramatický a prišli svojich žiakov povzbudiť aj ich triedne učiteľky a aj ostatní hráči fandili obom družstvám. Tento zápas skončil remízov a preto o výsledku mali rozhodnúť nájazdy. O víťazstve rozhodol gól, ktorým skórovala deviatačka Terka Kubačáková. Takže prvé miesto získali žiačky a žiaci deviateho ročníka, druhé miesto žiačky a žiaci siedmeho ročníka a tretie miesto prvá skupina žiačok a žiakov ôsmeho ročníka. Na záver turnaj vyhodnotila a víťazné poháre odovzdala pani riaditeľka Mgr. Gabriela Plačková.

                  Zápas bol plný emócií, športového ducha a disciplinovaných hráčov. Jeden múdry raz povedal :„ Šport neutvára charakter, ale odkrýva ho.“  (Mgr. Emília Chomová)

        • JA Základy podnikania

        • Žiaci 5. ročníka absolvovali pod vedením Mgr. Lenky Pasekovej vzdelávací program JA Základy podnikania. Jeho cieľom je poskytnúť žiakom praktické informácie o organizácii a fungovaní podniku v systéme slobodného podnikania. Päť hlavných tém je prezentovaných žiakom počas 5 - 7 týždňov dobrovoľnými konzultantmi, ktorí program učia a zároveň poskytujú kontakt medzi ekonomickou teóriou a praktickým svetom ekonomiky a obchodu. Svoje vedomosti si ešte overia v praktickej časti zapojením do celoslovenskej súťaže. Držíme im palce a už teraz sa tešíme na výsledok ich činnosti.

        • Dobrý skutok sa počíta

        • Do akcie sa zapojili všetci žiaci VII.A vďaka  Mgr. Pasekovej Lenky. Zaujal ich motív štedrosti, obdarovania. Rozhodli sa potešiť našich najmenších, prváčikov našej školy. Je predvianočný čas a termín akcie padol práve na začiatok adventného obdobia. Asi nie je u nás dieťa, ktoré by nepoznalo adventný kalendár a tak im jeden taký MEGA vyrobili a samozrejme aj naplnili. Prváčikovia mali z kalendára veľkú radosť.

           

        • Tvorivé dielne "Zelenej školy"

        •  30.11. sa v ZŠ v Zákopčí uskutočnili už po tretíkrát Tvorivé dielne Zelenej školy.  Naša škola  už štvrtý rok pracuje v programe Zelená škola. Je to výchovno-vzdelávací eko program určený pre materské, základné a stredné školy, ktoré chcú zmeniť seba a svoje okolie. Cieľom programu je podpora školských komunít, v ktorých si ich členovia vyskúšajú čaro i nástrahy spolupráce. Žiaci s pomocou učiteľov a rodičov riešia reálne potreby svojej školy a okolia, čím pomáhajú k pozitívnej zmene.

             Táto akcia bola realizovaná v duchu Deti deťom. Žiaci siedmeho ročníka si na hodinách informatiky pripravili prezentácie na rôzne témy týkajúce sa ekológie, znečistenia životného prostredia, významu lesov, separácie odpadu a jeho následovná recyklácia. Potom si vybrali tri najlepšie a tie odprezentovali pred svojimi mladšími spolužiakmi, žiakmi 1. stupňa. Tí však nie len počúvali prezentácie, ale museli aj po ich ukončení odpovedať na otázky, ktoré sa týkali tém prezentácií. Aj tí najmenší – prváci, sa zapájali a páčila si im hlavne téma Les – náš život.

              Na druhú hodinu boli pozvané na besedu pracovníčky OÚ – Zákopčie, ktoré deťom  porozprávali o triedení odpadu v obci, ako sa odpad spracováva na skládke separovaného odpadu v Semeteši. Deti dostali letáčiky o správnom triedení, plastové náramky i drobnú sladkosť. Týmto chceme poďakovať OÚ za spoluprácu.

               Počas tretej až piatej hodiny sa žiaci piateho až deviateho ročníka rozdelili do tried prvého stupňa a tam sa premenili na učiteľov. Ukázali mladším ako sa dá využiť triedený odpadový materiál. Po skupinkách  vyrábali rôzne hračky a úžitkové predmety, ktoré sa už týkali Vianoc. Okrem starších žiakov prišli aj rodičia, ktorí boli tiež pozvaní. Na výrobky boli použité zvyšky látok, ústrižky papiera, kartóny, rolky toaletného papiera , PET – fľaše, štoplíky z PET -fliaš, poškodené CD, DVD, … Deti si výrobky odniesli domov spolu s novými vedomosťami o recyklácii odpadu a význame ochrane prírody.

              Táto akcia už má na škole svoju tradíciu a tešia sa na ňu malí i veľkí, Odnášajú si nové zážitky, vznikajú kamarátstva veľkých žiakov s malými a zvyšuje sa povedomie o ochrane prírody, pretože: „Príroda je oproti nám vo výhode, môže existovať bez nás, ale my bez nej nie.“

        • Majstrovstvá okresu Čadca v šachu

        • Našu školu na majstrovstvách šachu zastupovali Janko a Dominika Plačkovci. Dominika Plačková získala krásne 3. miesto, srdečne jej blahoželáme a želáme veľa šťastia na krajskom kole tejto zaujímavej disciplíne.