• 55. Palárikova Raková

          • V dňoch 26.4.2023 a 27.4.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili divadelných predstavení v Kultúrnom dome v Rakovej v rámci programu Paláriková Raková. Žiaci 1. stupňa sa zúčastnili na  divadelnom predstavení s názvom :  Pustite basu do rozhlasu a žiaci 2. stupňa  na divadelnom predstavení Potulného divadla  J+ T  Popolvár. Do výtvarnej súťaže prispeli svojimi prácami žiaci 1.A  a 2.A triedy. 

          • Deň Zeme

          • Niekedy je náročné  uvedomiť si skutočnosť, že   my  všetci sme súčasťou prírody a pri tom  ju sami deň čo deň znečisťujeme a niekedy bezhlavo nakupujeme a produkujeme odpad, ktorý zahlcuje našu planétu a zabíja rastliny aj živočíchy.

            Vzhľadom na dané skutočnosti naša škola oslávila Deň Zeme tak, že v dobe od 21. apríla  do 26. apríla sa snažila obohatiť žiakov o nové poznatky z danej problematiky ale najmä viesť ísť k zodpovednému správaniu sa k našej planéte.

            Úlohou žiakov v tomto týždni bolo vymyslieť aktivitu, ktorou by pomohli planéte Zem.  Niektoré triedy sa popasovali s odpadom v okolí školy a iné s výsadbou zelene v jej okolí. Vyučujúci primárneho vzdelávania mali tematické vyučovanie orientované na danú tému. Vo vyšších ročníkoch sa venovali problematike klimatických zmien v anglickom jazyku a to prostredníctvom pripravených aktivít dobrovoľníka z organizácie Keric. 

            Pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka bol pripravený enviromentálny program s besedou s názvom Po nás potopa.

            Pevne veríme, že niektoré informácie si žiaci vzali k srdci a budú správať každý deň a tak akoby bol Deň Zeme.

          • Gratulujeme víťazom súťaže NAJ PROJEKT

          •  13.3.2023 sa v našej škole uskutočni Deň vedy, na ktorí si žiaci našej školy pripravili ročníkové projekty. Tieto projekty boli hodnotené žiakmi školy a tými, ktorí sa zúčastnili na výstave. 

            Ako Naj projekt bol hodnotený projekt Tomáša  Macáška z 5.A triedy, na druhom mieste bol projekt Sebastiána Hažíka z 5.A triedy a na 3 mieste bol hodnotený projekt Martina Plačeka zo 7.A triedy. 

            Chlapcom gratulujeme. Odmena im bola odovzdaná riaditeľkou školy. 

            Ďakujeme sponzorom školy za zabezpečenie odmeny pre víťazné projekty. 

          • Zmena poplatku za ŠKD od 1.5.2023

          • Výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených na činnosť školského klubu detí, ktorá sa stanovuje v súlade s §114 ods. 6,7 zákona č.245/2008 Z. z. sa mení z 9 Eur/ mesiac na  sumu  15,00 €/  mesiac  na každé jedno nezaopatrené dieťa. Uvedené platí od 1.5.2023 /VZN obce Zákopčie č. 3/2023.

            Dôvodom zvýšenia je výrazný nárast cien energii a spotrebného materiálu potrebného pre činnosť ŠKD oproti roku 2022.

            Rozdiel za mesiace máj a jún  nám prosím uhraďte najneskôr do 10.6.2023.

             

          • Marec - mesiac knihy...

          •  V mesiaci marec prebiehala na našej škole súťaž o najviac prečítaných kníh v tomto mesiaci. Zapojiť sa bolo úplne jednoduché - stačilo len veľa čítať, následne napísať autora prečítanej knihy, jej názov, svoje meno a triedu na obrázok knihy a pripevniť ho na Knižný strom, ktorý sa nachádzal vo vestibule našej školy. Do súťaže sa zapojilo 25 žiakov. Na 1.mieste skončila Alicka Hrušovská (4.A), ktorá prečítala neuveriteľných 11 kníh, na 2.mieste skončila Dianka Grísová (3.A)-6 kníh a na 3.mieste sa umiestnil Šimonko Cabúk (3.A)- 5 kníh. Víťazom srdečne gratulujeme.

          • Deň vedy úspešne za nami...

          • Dnes sa v našej škole uskutočnil už 4. ročník Dňa vedy. Priebeh dňa aktívne mapovali naši reportéri, ktorí vyhotovili množstvo fotografii i videí, nahrali viaceré rozhovory. V priebehu budúceho týždňa ich spracujeme a pripravíme z nich filmové pásmo.  Chcela by som sa poďakovať našim učiteľom, ktorí si pre žiakov pripravili úžasné aktivity, ktoré mali náučný charakter. V prvom rade chcem poďakovať pani učiteľkám z predmetovej komisie prírodné vedy: pani učiteľke  Lenke Pasekovej, ktorá bola hlavnou  koordinátorkou tohto projektového dňa a viedla aktivitu chemické pokusy, pani učiteľke Eve Červencovej, ktorá pripravovala a viedla programovanie Micro-bitov a spolu s pani učiteľkou Máriou Rečičárovou pripravili pokusy a výstavu z biológie , pani učiteľke Márii Poláčkovej, ktorá mala ,,pod palcom"  aktivity pri výstave ročníkových projektov a pomáhala aktívne s prípravou dnešného dňa.  Chcem vysloviť uznanie našim žiakom, ktorí spolu so svojimi rodičmi pripravili úžasné ročníkové práce, ktoré budú aj naďalej využívané, ako učebné pomôcky. Vyslovujem uznanie aj naším žiakom,  ktorí plnili úlohu reportérov, informátorov, moderátorov pri panelovej diskusii. Milí rodičia, mate úžasné deti, ktoré okrem toho, že sa  vedia slušne správať, majú veľa vedomostí a  vedia vytvoriť mnohé hodnotné veci.  Ďakujem našim hosťom, ktorí boli obohatením nášho projektového dňa vedy a to Ing. Jozefovi Ristvejovi st., zástupcovi z Amavetu, venujúcemu sa robotike spolu s manželkou Ing. Helenou Ristvejovou, riaditeľkou súkromného CVČ v Martine , Mgr. Márii Jaššovej, psychologičke z VUDPAP, venujúcej sa kariérovemu poradenstvu, Mgr. Martinovi Furmanovi PhD, archeológovi  a nášmu rodákovi PhDr. Pavlovi Holeštiakovi, PhD. , RSc, ktorý sa venuje literárnej vede.  Tejto akcie sa zúčastnili aj žiaci zo Základnej školy z Korne, ktorým taktiež ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie stretnutia.  Náš projektový deň Deň vedy bol podporený aj v projektovej výzve výnimočné školy - nadáciou ZSE. Taktiež ďakujeme sponzorom za finančné príspevky, bez ktorých by nebolo možné tento deň realizovať, obci Zákopčie za prezentačný materiál, ktorý nám poskytla.                                                                                                                                               

                                                                                                                              Mgr.   Gabriela Plačková, riaditeľka školy

             

             

             

             

          • „Futbalové žonglovanie“ a „Rope skipping“

          • 5. apríla 2023 sa v telocvični ZŠ J.A.Komenského v Čadci konalo okresné kolo „Futbalové žonglovanie“ a „Rope Skipping“. Zúčastnili sa ho aj naše žiačky a žiaci 5., 7. a 9. ročníka. Zmerali si svoje výkony s vyše dvesto účastníkmi rôznych škôl a neobstáli najhoršie.

          • ZRPŠ - triedne konzultácie 13.4.2023

          • Dňa  13.4. 2023 sa v našej škole uskutočnia triedne konzultácie

            v čase od 13.30 do 17:00 hod. Účasť rodičov je nutná. 

            V tento deň  bude zároveň prebiehať Deň vedy, je to projektový deň, súčasťou ktorého bude výstava prezentácii ročníkových projektov žiakov v telocvični, panelová diskusia s významnými osobnosťami vedy a výskumu, práca s mikrobitmi, úniková hra, historická výstava, workshopy a mnoho iných aktivít, ktoré pre vaše deti pripravili vyučujúci.

            Srdečne Vás pozývame a tešíme sa na stretnutie. 

             

             

      • Kontakty

        • Základná škola, Zákopčie č.957
        • Stred 957 02311 Zákopčie Slovakia
        • 37812351
        • pevná linka +4214344126 riaditeľka +421918616545 ŠKD +421904 329 199 Odhlásenie zo stravy +421903 883 673
        • Strava : SK 35 5600 0000 0077 2287 6006 ŠKD : SK22 5600 0000 0077 2287 1002
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje